Mestská rada v Prešove sa vrátila k starému spôsobu informovania

17.05.2007 Prešov

Prešov 17. mája (TASR) – Vedenie mesta Prešov sa vrátilo k osvedčenému spôsobu informovania o záveroch z rokovania mestskej rady (MsR).
Dnešnú tlačovú konferenciu po zasadnutí rady 15. mája zvolalo vedenie mestského úradu (MsÚ) a o záveroch rokovania poradného orgánu primátora mesta Pavla Hagyariho informovali zástupcovia väčšinového aj menšinového poslaneckého klubu v Mestskom zastupiteľstve (MsZ) – Anton Bidovský a Juraj Hurný.
Od nástupu nového primátora mesta a po ustanovení MsR sa takto organizované tlačové besedy, ktoré boli zvykom v prešovskej samospráve vyše 12 rokov, prestali konať a o záveroch z MsR sa dalo dozvedieť len zo strohého komuniké, umiestneného na internetovej stránke mesta Prešov.
Prednosta MsÚ Jozef Višňovský dnes novinárom povedal, že tlačovou besedou chcú nadviazať na "zvyklosti, ktoré tu boli". Potvrdil, že toto rozhodnutie je stabilné. Na tlačové besedy budú pozývaní vždy zástupcovia oboch táborov v MsZ – koalície a aj opozície, aby mohli bezprostredne pred novinármi reagovať na rokovanie MsR.
Na protest proti novým praktikám zorganizovali 25. apríla tlačovú besedu dvaja členovia MsR za menšinový poslanecký klub SDKÚ – DS a KDH Andrea Turčanová a Juraj Hurný a novinárom na náklady straníckych kancelárií rozmnožili písomné podklady, o ktorých MsR deň predtým rokovala na svojom v poradí treťom zasadnutí.
Podľa informácií zo štvrtého zasadnutia MsR v utorok 15. mája sa za návrat k "zvyklostiam" prihovoril aj predseda väčšinového poslaneckého klubu Smer – SD, ĽS – HZDS a SF Milan Berdis.
 

Vyberte región

mark